Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، سید محمد حسینی گفت: از جمله این آثار، میدان ارگ اراک، خانه احمد قلی خان حاج باشی ، خانه انصاری، کاروانسرای حاجی آباد زرندیه، آرامگاه پروفسور حسابی تفرش، مسجدسیدهااراک، حمام نیم ور محلات، قلعه دختر خمین، محوطه باستان شناختی دوتپه شازند اشاره کرد. همچنین آثاردیگری شامل شاهزاده موسی محلات، امامزاده ومسجد نقوسان تفرش، مسجد وحسینیه دیلم آباد انجدان، مسجد حسین ساعت اراک، حمام مصلح آباد فراهان، حمام روستای ولاشجرد فراهان، سنگ نگاره های دوش دره خمین، کوه بوجه خمین، محوطه باستان شناختی مریم تپه ساوه، درمانگاه ارباب قنبر نیم ور، امامزاده اسماعیل نیم ور نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او ادامه داد: پرونده های این آثار تهیه و جهت ثبت نهایی به کمیته ثبت حرایم سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شده است .این آثاراز جهت شناخت دوره های سکونتی ونیز معماری ایرانی در ادوار مختلف حایز اهمیت بوده از این رو یک ثروت مشترک وملی است که می بایست نگاهداری، حفظ وثبت شود.
مدیر کل افزود: این آثار مربوط به دوره هزاره چهارم قبل از میلاد تا دوره پهلوی اول می باشندکه با ثبت آن ها اداره کل درصدد است که ازاین ثروت های استان حفاظت شود. استان‌مرکزی دارای آثار تاریخی ارزشمند متعددی است و تاکنون ۸۸۵ اثر تاریخی و فرهنگی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
حسینی در پایان خاطرنشان کرد: برای حفظ بناها و بافت‌های تاریخی باید ابزارهایی در اختیار مالکان و ساکنان آنها قرار داد تا آنها خود به حفظ یک بنای تاریخی یا بافت تاریخی همت گمارند؛ زیرا نگهداری فضایی که در آن زندگی جاری است سهل ترو افرادی که در آن ساکن هستند با آموزش‌های لازم بهترین پاسبان وحافظ آن هستند .از این رو می بایست به آموزش جوامع محلی وعمومی نیز روی آورد تا بتوان باتوجه به بودجه های موجه وداشته ها پتانسیل های استان را حفظ، احیا و علنی کرد.

 

46

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۶۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه یک کلیسای دوران بیزانس در استانبول را به‌عنوان یک مسجد افتتاح کرد.

به گزارش فرارو، این اقدام دولت ترکیه که انتقاد یونان را به دنبال داشت، پس از ۴ سال از بازگشایی مسجد ایاصوفیه که پیش از آن ابتدا کلیسا و سپس موزه شده بود، انجام شده است.

ترکیه در سال ۲۰۲۰ طرح تبدیل کلیسای تاریخی «خورا» به مسجد را آغاز کرد. این کلیسا که به «کاریه» نیز معروف است در دوران عثمانی به مسجد و در سال ۱۹۴۵ توسط شورای وزیران ترکیه به موزه تبدیل شد.

اگرچه طرح بازگشایی مسجد کاریه در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، اما این اتفاق برای تکمیل کار مرمت این بنا تا به امروز به تعویق افتاده بود.

تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد اگرچه با استقبال مسلمانان ترکیه همراه شد، اما یونان و برخی از کشور‌ها با انتقاد از این اقدام دولت ترکیه، از این کشور خواستند از بنا‌های تاریخی مهم دوران بیزانس محافظت کند. دو بنای تاریخی ایاصوفیه و چورا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

اردوغان از طریق ویدئوکنفرانس در مراسم بازگشایی این مسجد شرکت کرده بود.

بنای تاریخی خورا که در نزدیکی دیوار‌های باستانی استانبول قرار دارد، به‌خاطر کاشی‌کاری و نقاشی‌های دیواری خود که قدمت آن‌ها به قرن چهارم پس از میلاد می‌رسد، مشهور است.

برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که دولت اردغان با تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد در تلاش بوده است تا پایگاه هواداران محافظه‌کار و مذهبی حزب حاکم ترکیه را در بحبوحه رکود اقتصادی در این کشور تقویت کند.

گفته می‌شود که به‌هنگام بازگشایی مسجد ایاصوفیه در استانبول، حدود ۳۵۰ هزار نمازگزار برای شرکت در نماز جمعه در این بنا و اطراف آن حاضر شده بودند.

دیگر خبرها

  • مکانیزم دیدنی ساعت تاریخی تبریز
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • افشاگری درباره غیبت‌های مشکوک برخی نمایندگان مجلس
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله